
Reiseklar med UD
Appen Reiseklar fra UD gir deg enkel tilgang til reiseinformasjon, reiseråd og ikke minst reiseregistrering.
Huggormbitt er mange hundeeieres store skrekk. Det er ikke alltid lett å få med seg hva hunden er borte i ute i naturen.
Hva kan skje og hva skal du gjøre når hunden eller katten din blir bitt?
Huggorm biter sjeldent. Når den blir overrasket eller redd, kan den bite i selvforsvar. Ikke alle bitt fra huggormen inneholder gift. Giften er dyrbare dråper som huggormen helst vil spare til å avlive byttedyr som små mus. Derfor er mange huggormbitt såkalte "tørr-bitt".
Dette er symptomene du skal se etter hvis du frykter at hunden eller katten din har blitt bitt. Selv når du ikke aner at noe har skjedd men har vært ute på tur, bør du ha disse symptomene i bakhodet.
Hvert år blir et stort antall hunder og katter i Norge bitt av huggorm. Ved mistanke om huggormbitt er det viktig å holde hunden eller katten i ro. Jo mer hunden eller katten beveger seg, desto raskere pumpes giften rundt i kroppen. Forsøk å ikke ta på bittstedet, og du må ikke forsøke å suge, klemme, bandasjere eller gjøre noe annet, da dette også kan føre til at giften sprer seg raskere. Oppsøk en veterinær umiddelbart!
Skulle ulykken være ute kan det være greit å ha en god dyreforsikring. I mange tilfeller kan det bety en økonomisk sikkerhet dersom behandlingen blir omfattende og kostbar.
Vår forsikring for hund, katt og hest er fortsatt kåret som best i test av Norsk Familieøkonomi. Ingen andre har like god dekning i følge testen. Les mer om testen.
Appen Reiseklar fra UD gir deg enkel tilgang til reiseinformasjon, reiseråd og ikke minst reiseregistrering.
Leier du bil i ferien må du være oppmerksom på at egenandelen ved skade kan være veldig høy. Du vil trolig få tilbud fra utleier om å kjøpe en forsikring for å redusere denne.
To år med norgesferie gjør at mange nordmenn drømmer om sommerferie i utlandet. Men hvordan blir sommeren for reisehungrige nordmenn? Vi har samlet noen tips og råd til deg som ska ...